Om IS Kullen

IS Kullen är klubben i Höganäs som bedriver orientering och skidåkning.
IS Kullen bildades 1942 och sysslade då med friidrott i närmare 30 år. På 1970-talet övergick klubben från friidrott till orientering och skidor.
Föreningen har över 200 medlemmar.

Föreningens målsättning är att intressera kommunens invånare för orientering och motionsidrott, och att bedriva detta på bred front i alla åldrar under trivsamma former.

Vi har vår tillhörighet på Björkerödsgården, Kullaberg, där vi arrenderar en gammal fyrlängad skånegård som innehåller boningshus samt sidobyggnader med bland annat samlingslokaler och bastuanläggning. Vi har Kullaberg med sin enastående natur som hemmaarena.

Föreningens medlemmar deltar i träningar och tävlingar i Skåne och närliggande distrikt. Vi har ungdoms- och vuxenträningar på söndagar med utgångspunkt från vår gård på Björkeröd, Kullaberg. Redan i sju-åttaårsåldern kan man börja med lekfulla övningar, och sedan finns det orientering och motion av varierande slag för att passa alla åldrar efter intresse och förmåga.

För både aktiva medlemmar samt allmänhet anordnar vi motionsarrangemang som Naturpasset, Poängjakt på Kullaberg, Kullahjul (cykelorientering) i Kullabygden samt motionsorienteringar på våra närkartor under sommaren

Tycker du detta verkar intressant så är du välkommen att bli medlem i IS Kullen. Det är både spännande och roligt och vi vistas i skog och mark med många tillfällen till fina naturupplevelser.

Välkomna till IS Kullen

Rulla till toppen